Skip to main content

De vrouwencirkel is een eenvoudig en krachtig ritueel.

Vrouwencirkel

Elke maand, op of rond volle maan organiseer ik een ONLINE vrouwencirkel.

Elke maand, op of rond nieuwe maan organiseer ik een LIVE vrouwencirkel.

Wij horen bij elkaar. En als we voelen en ervaren dat we bij elkaar horen kunnen we door alles in het leven heengaan. Door moeilijke en pijnlijke ervaringen. Maar we zijn niet meer gewend onszelf aan anderen te laten zien in al onze grootsheid én imperfectie. En omdat we dat niet doen, raken we van onszelf verwijderd en komen terecht in rivaliteit, competitie en alle stress die daarmee gepaard gaat. We vergeten dat we ten diepste verbonden zijn. En omdat we uit verbinding zijn, vervallen we in contacten al gauw in machteloosheid; we gaan klagen of teveel voor elkaar zorgen. We vergeten elkaar te versterken.

In vrouwencirkels verbinden we weer. Niet op basis van hiërarchie, maar vanuit gelijkwaardigheid. Open, oordeelvrij, compassievol en bekrachtigend. Jij laat je zien en voelen en je ziet en voelt de ander. Dat verbindt en raakt en werkt zo krachtig. In die verbondenheid bekrachtigen wij onszelf én elkaar!

De vrouwen in de cirkel vormen samen de wijze vrouw. De vrouw die alles ziet en hoort, die niet oordeelt of reageert. Zij is vol liefde, begrip, wijsheid en draagkracht. Om de beurt nemen de vrouwen de rol van dochter op zich. Zij deelt haar zielenroerselen met de wijze vrouw. Door hier woorden aan te geven kan energie weer gaan stromen. Er komt helderheid in denken en voelen en daardoor komt een proces van heling op gang. Elke vrouwencirkel krijgt een eigen thema.

Heb je belangstelling? Meld je aan!