Skip to main content

Ik kijk nu terug op mijn zwangerschap en bevalling zonder alle heftige emoties die hier eerst bij kwamen kijken. Ook vind ik het nu niet lastig meer om bijvoorbeeld op kraambezoek te gaan, en (positieve) bevallingsverhalen van andere vrouwen te horen.

Maaike

Het was iets wat me ontzettend veel energie heeft gekost in mijn dagelijks leven. Dit heeft zich geuit in slaapproblematiek, onrust en spanningen.
De rust die ik zo nodig had krijgt nu steeds meer ruimte in mijn lichaam doordat we die samen gemaakt hebben.
Ik wil je ontzettend bedanken hiervoor.

Eva

Heb jij het zwaar?

Een kinderwens, zwanger worden, zwanger zijn, bevallen en moeder worden zijn grote gebeurtenissen in een mensenleven, die zwaar kunnen vallen.

Jij, jouw lichaam en jouw relaties komen onder druk te staan en dat brengt je aan het wankelen.

Onzekerheid overheerst…

Ontspannen vanuit vertrouwen en rust.

Deze periode is uniek en bijzonder en je maakt het maar één of een paar keer in je leven mee! Hoe fijn zou het zijn om daar ontspannen, vanuit vertrouwen en rust mee om te kunnen gaan. En dat is mogelijk, ook voor jou! Gun jezelf het allerbeste.

Zorg voor je lichaam, maar ook voor je geest!

 

Wat is jouw verhaal?

Jij bent uniek en krachtig en je maakt iets nieuws en unieks mee. Je hebt alle capaciteiten in je om een weg te vinden door de uitdagingen die op je op dit nieuwe pad tegenkomt. Maar dat hoef je niet alleen te doen. Het helpt als er iemand is die onbevooroordeeld naar jouw verhaal luistert.

Dat doe ik; open, betrokken en zonder oordeel, ik spiegel wat ik hoor en vraag door. Zo leer je die eigen enorme kracht in jezelf ontdekken en inzetten.

Ik creëer een veilige omgeving. Jij staat centraal met alles wat je bij je draagt. De inzichten, handvatten en oplossingen die we vinden zullen aansluiten en dus werken voor jou.

Ik zat al een jaar in een IVF traject en na meerdere teleurstellingen en een miskraam lukte het mij niet meer om mij elke maand weer op te laden en met positieve energie aan een nieuwe poging te beginnen. Ik ben één keer bij Berteld geweest en dit bezoek heeft mij zo enorm geholpen en maakte voor mij echt een wereld van verschil. Na een hypnose oefening lukte het mij weer om met vertrouwen verder te gaan met het traject. Ik ben ontzettend blij met de begeleiding van Berteld en kan het iedereen aanraden om naar Berteld te gaan.

Sara

Berteld heeft mij heel erg geholpen toen ik wat onzeker was tijdens mijn zwangerschap. Door de juiste vragen te stellen, wist ze mij duidelijkheid te geven en ik heb veel aan haar adviezen, raad en tips. Ze straalt veel rust uit en ze voelde erg goed aan waar ik behoefte aan had. Ik gun iedere zwangere of die ermee bezig is zwanger te raken, een Berteld toe!

Marie Louise

Sinds ons gesprek gaat het zo veel beter met me. Ik ben nauwelijks verdrietig meer geweest en de emotionele verbinding tussen mij en de baby heeft grote sprongen voorwaarts gemaakt. Dank je wel voor de mooie inzichten. Ik ben goed bezig!

Lara

Hoe dan?

Ik maak gebruik van diverse technieken, afgestemd op wat in jouw situatie het beste past.

Die technieken zijn sociocratisch coachen, spiegelen, conversationele hypnose, NLP, EMDR, meditatie, visualisatie, rescripting, regressie en hypnose.

 

 

“Ik geloof niet in hypnose en ben totaal niet zweverig. Toch ben ik bij Berteld beland door een heftige emotionele tijd tijdens mijn zwangerschap. Berteld heeft mij geholpen met angsten en twijfels waar ik tegenaan liep. Ze heeft heel goed geluisterd en door haar feedback kon ik een plek vinden voor wat ik doormaakte.
Ook heeft ze me toen geprobeerd te hypnotiseren. Ze bracht me in een heel ontspannen staat en liet me visualiseren en mijn gedachtes loslaten. Ik had nooit verwacht dat dit bij mij zou werken. Maar het tegendeel bleek waar!”

Laura

Dit is een bevallingstrauma

Is jouw bevalling niet verlopen zoals jij voor ogen had en merk je dat je er liever niet meer over praat? Dat heeft (negatieve) invloed op jouw hele welzijn en moederschap. Dat kan zelfs nog jaren later.

In slechts drie sessies help ik je deze gebeurtenis goed af te sluiten, zodat je je energie weer volledig kan richten op je kindje en moederschapstaak (en eventuele volgende zwangerschap/bevalling).

 

Deze vorm van coaching is voor jou geschikt als

 • je een (tot nu toe) onvervulde kinderwens hebt.
 • je in een ‘zwanger-worden-traject’ zit.
 • je zwangerschap gecompliceerd verloopt.
 • je angst voor de bevalling groot is.
 • je een traumatische bevalling of kraamtijd hebt gehad.
 • je moeite hebt met het moederschap, of de combinatie van het moederschap met partnerschap, werk en sociaal leven.
 • je met verlies van zwangerschap, kindje of dierbaren te maken krijgt of hebt gehad.
 • je de druk van je omgeving (werk, relatie, familie enz.) te zwaar vindt.
 • je last hebt van depressieve gevoelens, negatief zelfbeeld en/of onzekerheden.
 • je niet kan genieten.
 • je vragen hebt op het gebied van vrouw zijn en/of seksualiteit
 • bij trauma.

Zoek jij ook meer rust, ontspanning en inzicht in deze bijzondere tijd? Boek een coach-traject!