Skip to main content

Momo en de tijdspaarders

Als meisje werd ik geïnspireerd door een boek; 'Momo en de tijdspaarders' van Michael Ende. Het gaat over een meisje dat heel goed kan luisteren, de tijd heeft en neemt, authentiek blijft in een haastige prestatie wereld en daardoor van waarde is voor anderen. Het maakte een grote indruk op mij. Ik herkende daarin iets van wat ik nu mijn talent noem! Het is uiteindelijk ook de naam van mijn praktijk geworden.

Over Berteld

Ik heb 27 jaar lang als verloskundige gewerkt. Nu werk ik als vakvrouw voor verloskundige en vrouwen vraagstukken.  Ik doe individuele coaching,  ik organiseer vrouwencirkels en krachtbronbijeenkomsten.

In al mijn diensten staat jouw verhaal centraal. Ik luister met onbevooroordeelde aandacht en betrokkenheid en dat gebeurt niet vaak in het leven! Ik zorg voor een veilige bedding waarin jij je helemaal gezien en gehoord voelt. Alles mag er zijn. Ik geloof in jouw eigen kracht en jouw eigen pad door het leven. Dat is nooit goed of fout, dat is wat het is! Ik richt me op jouw vragen en een voor jou vervullend, vitaal en vrolijk leven, waarbij je zelf regie hebt en houdt.

Opleiding

Ik ben opgeleid als verloskundige en heb jarenlang ‘aan het bed’ gestaan. Een prachtige tijd!

Omdat ik merkte hoeveel er geraakt wordt in deze bijzondere periode in een vrouwenleven ben ik mij gaan specialiseren als verloskundig coach. Daarna ook als algemeen coach. Ik heb mij geschoold om te coachen tot op zijns-niveau.

Ik ben ondertussen bekwaam met diverse technieken tijdens het coachen. Dat kan hypnose zijn (ik ben hypnotherapeut masterpractitioner) of EMDR. Maar ook NLP gesprekstechnieken, geleide meditatie, de EVA-methode, rescripting en regressie. Ik ben ook Vallei-Coach.

Ik overleg altijd met jou welke methode passend lijkt.

Bij mij kan je terecht voor alle levensvragen, patronen waar je in vastloopt, trauma’s, angsten en vragen of problemen rondom intimiteit en seksualiteit.

Een bezoek aan mij zorgt vooral dat je weer weet én ervaart wat jouw kracht is en hoe je stromend kan leven!

Privé

Ik ben getrouwd met Sam en samen hebben wij vier (nu grote) kinderen. Ook hebben er in de loop der jaren veel pleegkinderen bij ons gewoond. Ons huis is een heerlijke plek waar veel creatieve ideeën tot bloei kunnen komen. (Sommigen noemen ons huis ‘rommelig’, wij noemen het een huis vol creatieve ideeën!). Vroeger speelden wij samen muziek, we hadden een familie-band; ‘de Hamelzky-bende’. We speelden in het dorpshuis en werden gevraagd op bruiloften en partijen. Superleuk!

Ik ben vaak aan zee, waar ik het hele jaar door een duik neem. Daarnaast doe ik aan yoga, chi-kung, divine-dans en meditatie. Ik hou van mijn tuin (om te werken en te luieren!), zwemmen en ik lees graag. Mijn quilty pleasure is het spelen van ‘de slimste mens’ op de app!

Ben je nieuwsgierig? Ontdek wat ik je kan bieden!